Filtratie van regenwater

U gaat bouwen in Vlaanderen en moet dus verplicht aan regenwateropvang doen? Haal hier dan zeker uw voordeel uit.

Een eenvoudige filter gaat in 3 stappen geur en kleur uit het regenwater verwijderen. Geen vervelende kringen in uw toilet of geurtjes aan uw wasgoed. Zuiver regenwater dat u kan gebruiken voor toilet, wasmachine, tuinirrigatie en schoonmaken van uw auto. 
De Pluviofilter wordt volledig gemonteerd geleverd. Hij bestaat uit een eerste afwasbaar patroon van kunststof met een filterfijnheid van 90 μm, een tweede wegwerppatroon met een fijnheid van 25 μm en een derde wegwerppatroon gecombineerd met een ultrafijne filter van 5μm en een actief koolelement in staafvorm.

 In sommige steden en gemeentes ontvangt u premies voor de recuperatie van regenwater. Indien u wenst, kan u ook nog voor een nabehandeling van het regenwater kiezen door middel van UV-sterilisatie.

Opgelet: regenwater is nooit drinkbaar water!!

Wist u dat...

... u tot 30% kan besparen op stadswater, als u voor uw toilet, de tuinirrigatie en de wasmachine regenwater gebruikt?
U kan nog meer besparen als u uw douche hierop aansluit. De samenstelling van regenwater is anders dan de samenstelling van stadswater en dat is gunstig voor de levensduur van de wasmachine.

Pluviofilter Vervangpatronen

Afwasbaar filterelement 90μm
Webshop 
(Artikel: AFRB5015118) 

Wegwerpbaar filterelement 25μm
Webshop 
(Artikel: AFRD5115712)

Wegwerpbaar filterelement 5μm
Webshop 
(Artikel: AFRD5395108)

Bacterievrij water

Wilt u daarna ook de bacteriën verwijderen uit het regenwater? Dan kan u een UV-sterilisator plaatsen.
Voor de desinfectie van regenwater of opgeslagen water van een boot of vakantiehuisje kan u ook de AQA blue gebruiken. Een chloorgenerator die werkt zonder elektriciteit, met zouttabletten.

Lagere waterfactuur met de BWT PLUVIO 500 ST in enkele klikken

De Pluviofilter kan gekocht worden in 1 van onze verkooppunten en/of wordt volledig gemonteerd geleverd bij u thuis door een installateur in uw buurt. 
Wacht niet langer en start vandaag al om uw waterfactuur te doen verlagen en haal de PLUVIO 500 ST in huis. 

Zoek verkooppunt in uw buurt

Zoek een installateur in uw buurt

Tips voor het plaatsen van een Pluviofilter

▸Bescherm de filter tegen plotse drukschommelingen of –slagen d.m.v. een drukregelaar en tegen waterslagen d.m.v. van een waterslagbeveiliging (expansievat of waterslagdemper).
▸Gebruik steeds de originele filterpatronen van BWT.
▸Plaats bij het vervangen van een filterpatroon de patroon mooi recht in de bokaal, zodat de bokaal mooi aansluit op de kop.
▸Draai de bokaal weer aan de kop vast met behulp van de originele meegeleverde sleutel. Draai niet te strak aan. Gebruik geen ander gereedschap om de bokaal van de filter niet te beschadigen.
▸Controleer na installatie of na vervanging van een filterpatroon of er water lekt tussen de bokaal en de kop.
▸Controleer, na het vervangen van een filterpatroon, de o-ring op goede staat en smeer hem in met het originele smeermiddel LubriKit. Vervang door een nieuwe originele o-ring indien nodig en zorg er voor dat hij goed op zijn plaats zit alvorens de bokaal terug te plaatsen.